Mayıs 17, 2011

Uzun süren durağanlıktan sonra birşeylerin olması kaçınılmazdı artık.

Kahramanımızın 1TB'lık harddiski mortoyu çekti ya da cartladı ya da geberdi. İçinde üniversite ve sonrası ile ilgili herşeyimi barındıran bu teknoloji harikasının bozulmasıyla en favori filmlerim, daha izlemeye fırsat bulamadığım filmlerim, deli müzik arşivim, fotoğraflarım ve hatıralar, okul projelerim-hatta mezuniyet tezim- vs... yok oldu. Beni ben yapan yolculuğun en önemli parçasıydı. Moralim çok bozuk.

4 yorum:

  1. haydee.. aynı şey yaklaşık olarak tam bir yıl önce bugünlerde benimde başıma gelmişti..

    içersinde bütün film arşivlerim, üniversite, askerlik fotoları ve de tüm özel olan ne varsa tuz olmuştu.. üstelikte bunu kendi çabalarımla başarmıştım!.. elektrik süpürgesiyle kasayı temizlemeye kalmışmın cezası olarak baya bi süre sancı çektim..

    aradan bir kaç ay geçti.. derin araştırmalar sonucu bozuk olan hardisklerin yüklü bir maliyetle kurtarılabilindiğini öğrendim.. bunun için istanbul/kadıköy'de adını net hatırlamadığım bi yerle temasa geçtim ve biraz tuzlu da olsa uzun bir aradan sonra kaybettiği sandığım özel neler varsa kurtarabildim..

    umarım senin içinde bir geri dönüş yolu açılır.. yoksa osuruk gibi günler seni bekliyor :/

    YanıtlaSil
  2. kendimi hafızamı kaybettiğime inandırıp sıfırdan yeni bir hayata başlamayla fln mı avutsam naapsam:) hayır bi de mal gibi gidip 1 TB'lık HDD aldım. 250 GB fln olsa kurtarma masrafı daha da az olurdu. Osuruk gene iyi. Shit happens!

    YanıtlaSil
  3. :D olsun sen gene koy kenara.. günün birinde kanın bitlenince, ya da loto filan denk gelirse bi ateşleme yaparsın :p

    şaka bi yana o kadar fazla uçuk değil rakamlar benimki 700tl'ye mâl olmuştu! seninkide o civarda gezinir :p ama belki de sadece o zımpırtının o temas noktalarını değiştirmeleri de yeterli olabilcektir.. faz-ı misal, ki kesin gitmişsindir.. gitmedin dimi :D, iyi bi tane tamir merkezine götür o zımbırtıyı, onun anakartına bi baktır.. hataların % 80 i anakart yanmasından.. o değiştirilebiliyo ve maliyetide max 50-60 lira..

    her neyse işte.. umarım osuruklara bağlanmaz işin.. geçmiş olsun tekrar :)

    YanıtlaSil
  4. Yakın zamanda benim de başım gelmişti.

    Yasını tutuyorum. Acımız büyük, 500 gb.

    YanıtlaSil